U bent hier

Logeergezinnen voor jongeren

maandag, januari 11, 2021 - 16:16

Wil jij mij tijdens mijn logeerweekend rust en veiligheid bieden? Kun jij ervoor zorgen dat ik een ontspannen weekend heb, zodat ik me prettig voel. Zorg jij ervoor dat de gezinssituatie tijdens het logeren zoveel mogelijk benaderd wordt?

Waar ga je werken
Onze visie is dat elk kind zo lang mogelijk in de eigen thuissituatie moet kunnen wonen. Als dat echt niet meer lukt, dan is er de mogelijkheid om het kind binnen 's Heeren Loo op te vangen, waarbij we de thuissituatie zoveel mogelijk willen benaderen.

Onze ambitie is om meer gezinshuizen/logeergezinnen te realiseren.

Ieder logeergezin creëert op een unieke wijze het klimaat van een gezinssituatie. Dit is afhankelijk van o.a. het eigen gezin, met al dan niet thuiswonende kinderen, de locatie en de persoonlijke levensovertuigingen en normen en waarden. Bij logeergezinnen komen cliënten logeren in het vrije weekeinde van de gezinshuisouders.

Wie ga je helpen?
Het is weekend, dus tijd voor ontspanning. Ongeveer 1 keer per 4 weken, en af en toe tijdens de vakanties, begeleid, ondersteun of verzorg je jongeren met een verstandelijke beperking. Je stelt je huis open voor een logeerplaats aan kinderen met een verstandelijke beperking in de weekenden en vakanties en je weet hoe je deze kinderen een gezellig en ontspannen weekend kan bezorgen.

Het niveau van de jongeren kan variëren van een lichte, matige tot ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperking. De zorgvragen verschillen per jongere, maar er is behoefte aan vertrouwen, geborgenheid en stabiliteit. Je zorgt dat de jongere een logeerplek heeft, in een zo gewoon mogelijke gezinssituatie, gebaseerd op respect, begrip, geborgenheid, verantwoordelijkheid en verbondenheid. De opvang vindt plaats bij de logeerouder thuis.

De voorkeur gaat uit om de dagen van het logeren in een vast ritme af te spreken.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van de gezinshuisouder. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woonomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol.

Dit ben jij

  • Je zorgt voor rust, ontspanning en stabiliteit in een thuissituatie.
  • Je hebt vermogen tot zelfreflectie en doorzettingsvermogen.
  • Je bent gericht op samen werken.
  • Je hebt een gezonde dosis humor.
  • Je beschikt over een thuissituatie, die het mogelijk maakt om de kinderen een plek te bieden.

Dit bieden wij

  • Je ontvangt een vergoeding per etmaal, dit wordt nader toegelicht tijdens de gesprekken.
  • Je hebt contact met de gezinhuisouder van de jongere die bij jou komt logeren.
  • We bieden je een vrijwilligerscontract en krijgt daarbij passende scholing aangeboden.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg ( FWG 45) gebaseerd op je ervaring en opleiding.

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag jouw cv én motivatie. Zonder motivatiebrief kunnen wij jouw reactie helaas niet in behandeling nemen. Hebben wij beide ontvangen? Dan plannen wij in overleg met jou/jullie eerst een kennismakingsgesprek, waarna eventueel een selectieprocedure wordt gestart.

Als dé geschikte kandidaat zich aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we soms wat langer door.

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op met Sandra Beukers, manager Zorg, via telefoonnummer 06 - 52 59 42 34.

Heb jij een zorg gerelateerde opleiding op mbo niveau 2, 3 of 4? En wil je meer informatie over onze vacatures? Je kunt ons bellen of appen : Floor 06 -38 76 60 33 of Ina 06 - 52 53 81 42.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM. Daarom houden we onze sollicitatiegesprekken in principe via de telefoon of beeldbellen.

Detailed information

Datum van inzending: 
11 januari 2021
Vacature status: 
Open
Soort vacature: 
Vacature
Werkervaring: 
Medior
Categorie: 
Sociaal Pedagogisch werker niv. 4
Opleidingsniveau: 
MBO Niveau 4
Referentienummer: 
5320
BIG Registratie: 
Nee
Werkvelden: 
Gehandicaptenzorg
Type aanstelling: 
Baan
Reageren voor: 
12 maart 2021
Uur per week: 
0-4
Locatie: 
`s Heeren Loo Regio West
Organisatie:
's Heeren Loo
Postcode:
2202 AC
Plaats:
Noordwijk